Aalborg zoo

Nordjyske
1. maj 2015

Aalborg zoo

Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo har GS Nord stået for vedligehold af havens grønne områder - det være sig alt fra hækklipning til nyplantning og planlægning af ændringer i havens grønne udseende. Senest ved det nye rovdyranlæg skal GS Nord også stå for de grønne arealer, som skal plantes og holdes ved lige i det område.

Klik ind og se Aalborg Zoos hjemmeside: http://www.aalborgzoo.dk/forside.aspx

Dinosaurerne er rykket ind - og ud igen

11 dinosaurer i naturtro størrelse har hele sommeren 2013 følt sig godt hjemme i Aalborg Zoo. Her har fortidsdyrene stået på ni forskellige pladser rundt om i haven, hvor gæsterne har kunnet se, hvordan de levede dengang i nogenlunde autentiske omgivelser. Det er for en stor dels vedkommende sket ved GS Nords mellemkomst.

- Vi har haft til opgave at skabe kulisserne til hvert enkelt delområde. De har skullet være naturtro og passe til de enkelte dinosaurers leveområder. Det har været en vigtig parameter, at kulissen er autentisk, og at de enkelte planter også har rødder tilbage til den tid, hvor dyrene levede - nemlig jura-kul-og kridttiden for 65 millioner år siden, forklarer Mads Villadsen, GS Nord-partner.  

- Det har været et krævende og spændende arbejde at finde og sammensætte de planter, som er ”levende fossiler” og dermed kan komme med i udstillingen. Det er blandt andet planter som koglepalme, træbregner og padderokke, men også mosser, og også den sjældne wollemira nobelis har været med i udstillingen, hvor også formidling har spillet en stor rolle for zoo, fortæller Mads Villadsen.  

Det er blandt andet også blevet til en udstilling af dolkhaler - et nulevende fossil - 440 millioner år gammel - der stammer endnu længere tilbage fra den tid, hvor dinoerne herskede på jorden. De lever nutildags i bl.a. mangrovesumpe.

Projektet blev indviet 26.april 2013 med officiel åbning af formand for Aalborg Zoo Arne B. Schade. Op til indvielsen havde GS Nords folk travlt med at køre sten, dekorationstræ, planter og andre materialer på plads, så alt var klar til indvielsen. Sidst i oktober sluttede udstillingen af dinosaurer så igen, og de blev fragtet videre fra Aalborg Zoo til næste udstillings-stop.


Travl tid i Zoo

GS Nord har i foråret 2012 frem til indvielsen 5. juni arbejdet med et større projekt for Aalborg Zoo det nye rovdyranlæg. - Vores entreprise vedrørte rydning, udlægning af jord og specialmuld samt plantning, fortæller en af GS Nords ejere Mads Villadsen.

Rydning vedrørte fældning og fjernelse af træer og buske i det gamle anlæg. Derefter er der lagt jord og specialmuld ud. Det bliver det nye vækstmedie, som blandt andet indeholder cirka 100 kubikmeter spagnum. - Den største udfordring har været at sammensætte det store plantemateriale, som skal danne det visuelle indtryk af "Asien". Det er dog hverken Kina eller Japan, som er den stilmæssige inspiration, men derimod "Gir" - et område ved Pakistan, hvor de asiatiske løver lever. For tigernes vedkommende er det Sumatra, som skal efterlignes, fortæller Mads Villadsen.

Kunsten har været at finde de planter, som kan trives her i det nordjyske klima, og samtidig visualiserer noget så fremmedartet som "Asien". - For eksempel trives Akacietræer ikke her. Til gengæld har vi fundet træer af arten Tretorn, som kan klare klimaet i Danmark, og i tigeranlægget, der skal ligne noget fra Sumatra, der har subtropisk klima med planter med store og blanke blade, bruger vi blandt andet laurbærplanter, fortæller Mads Villadsen.

Arbejdet med det nye rovdyranlæg stod færdigt til 5. juni, hvor protektor for Aalborg Zoo prins Joachim indviede det nye rovdyranlæg. Her kan du se, hvordan anlægget ser ud lige nu. Selvfølgelig varer det lidt tid før det hele er groet til og den samlede effekt af anlægget bliver. Men det kommer forsikrer folkene fra GS Nord.